Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

Aşkın Adaleti Yok.

Severiz, seviliriz ya da seviliyoruz sanırız. Günler, aylar belkide yıllar geçer. Belkide inanmak isteriz değişir düzelir her şey güzel olacak diye bekleriz. Fakat en büyük atladığımız konu Aşkın asla adaleti yok. Emek verirsin, bir çok şeyden vazgeçersin, anlayış gösterirsin, dır dır yapmazsın ve sabırla beklersin. İşte tüm bu çabaların, emeğin karşısında birde ayrılığı asla hak etmediğin halde görürsün. Çünkü sebep açıkça ortadadır. Sorun bunu bizim göremememizdir.

1. Kendine sen saygı duymazsan ve değer vermezsen. Karşındaki sana asla değer vermez. Bunu sakın bekleme. Bunu beklersen hayal kırıklığı yaşamak kaçınılmaz.

2. Sen kendi hayatından vazgeçersen. O'nun için ne kadar çok fedakarlık yaparsan. O'nu ne kadar çok sevdiğini gösterirsen. O'nun gözünde o kadar değerin azalır ve ne yaparsa yapsın affedileceğini düşünüp seni daha çok üzer. Üzerine bastıkça basar. O'nun her kabul ettiğin kuralında bir adım daha kendini mutsuz sona hazırlamalısın.

3.Ve Altın Kural: Erkekler kedi familyasından gelir. Beslersen seni tırmalar, Beslemezsen kapından ayrılmaz.

Aşktan adalet beklemek aptallıktır. Çünkü aşkın adaleti olsaydı en çok emek verenler sevdası peşinde hırpalananlar üzülmez mutsuzlukla karşılaşmazdı.

Ve çok sevdiğim ENBE orkestrasının Martılar şarkısıyla sözlerimi noktalandırıyorum.





Prof. Dr. Beauty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder