Sayfalar

9 Kasım 2012 Cuma

Ayrılık Acısı Nasıl Atlatılır? #Vol1#


Ayrılık; başa çıkması zor, kendi içimizde fırtınalar koparan bir savaş gibidir. Yıkılmış, kanadınız kırılmış, nefesiniz kesilmiş gibi hissedersiniz. Sakin olmaya çalışın. Tabi ki kolay bir şey geçirmiyorsunuz. Ağır bir savaşta ruhunuz. Kanıyor ve durduramıyorsunuz. Dipsiz bir kuyu, karanlık bir tünel içindesiniz.. Ne yapmanız gerekiyor? Bundan sonra nasıl davranmalısınız? Ne doğru ne yanlış bilemezsiniz

Her kafadan bir ses çıkar. Kimisi ahkam kesip kendi ilişkisinde yerlerde sürünürken sizin karşınıza geçip davranışlarınızı sorgular. Kimisi de derdinizi anlamaz bile. Artık ağlamaktan yorulur ve bu durumdan kurtulmak istersiniz ama gücünüz tükenmiş sanki, ışığı göremiyorsunuz. Ve artık toplanmalısınız. Çok zorda olsa yapmalısınız. Kendinizi gururunuzu geleceğinizi toplamalısınız.

1. Ağlayın.. Deliler gibi ağlayın. Dökün içinizdeki zehri göz yaşlarınız ile. 

2. Asla ama asla gideni aramayın. Ne bir msj ne bir arama yapmayın. Dayanın. Eğer ararsanız, kötü bir şey söylemek ya da iyi bir şey için hiç fark etmez onu ararsanız daha kötü olacak her şey. Hiç mi gururunuz kalmadı. Dayanın çünkü geçecek bu haliniz.


3. Çok söylemek istediğiniz şeyler olabilir. Alın kağıdı kalemi yazın. Sayfalarca yazın. İnanın o kadar rahatlayacaksınız ki onu aramak istemeyeceksiniz.

4. Asla eski güzel anıları, size verdiği sözleri düşünüp kendinizi üzmeyin. Bu kendinizi kahretmekten başka hiç bir şeye yaramayacaktır. Eğer onunla ilgili bir şeyler düşünmek istiyorsanız. Size çektirdiklerini, ilişkinizde isteyip de asla yapamadıklarınızı, kavgaları, uğradığınız haksızlıkları, geleceğe baktığınızda onunla zaten olamayacağını düşünün.

5. Toplanın! Derhal hemde. Hemen çıkın o yataktan. Kiminiz günlerce uyumak, uyanmamak isteyecek. Kiminiz bir gram uyku uyuyamaz hale gelecek. Ama bunlar size zarardan başka bir şey değildir. Bunu sizde çok iyi biliyorsunuz. Siz çok değerlisiniz, bunu asla aklınızdan çıkarmayın. Onun umurunda olsaydınız zaten size kıyamazdı, gitmezdi. Siz niye kendinizi hırpalayacaksınız ki !!!

6. Onunla ilgili her şeyi kaldırın gözünüzün önünden. Ve asla onunla irtibata geçmeye, bir bahane bulup konuşmaya çalışmayın. Onu bir kez daha görmek anlık olarak acınızı hafifletebilir ama iyileşme süreniz daha çok uzar. 

7. Kendinize bir hobi edinin. Okulunuza ya da işinize daha da odaklanmaya çalışın. Tabi ki hiç bir şey yapmak istemeyeceksiniz ama eğer iyileşmek istiyorsanız bunları yapmalısınız. Zamanınızı zaten hiç değmeyecek biri için harcadınız birde onun ardından perişan olup yine zamanınızı harcamayın. 

8. Dışarı çıkın alışveriş yapın. Arkadaşlarınızla buluşun. Hayata dahil olun. Ama asla bir başkası ile kıskandırma politikasına girmeyin. Bu hala onu unutmadığınızı gösterir. 

9. Kader demek bazen ruhumuzu ayrılık ızdırabından azda olsa kurtarır. Kendinizi inandırın. Onunla bir geleceğinizin zaten olamayacağına ve karşınıza çok daha iyi birinin çıkacağı için bu ayrılığı yaşamanız gerektiğine inanın. Belkide bu ilişkide öğrenmeniz gereken, kendinizi huylarınızı düzeltmeniz gereken durumlar vardı ve hayat sizi böyle törpüledi. Unutmayın "Kötüyü yaşamadan iyinin kıymetini bilemezsin." !


Prof. Dr. Beauty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder